Verbouwing Musicon van start

KBR bouw start in Den Haag met uitvoeringswerkzaamheden voor de interne verbouwing van Muziekcentrum Musicon. Drie oefenruimtes op de begane grond (inmiddels gesloopt) maken plaats voor een tweetal grotere, verhuurbare ruimten. De raampartijen aan de plein-zijde en het interieur van de zaalruimten worden opgeknapt. De bar van het podiumcafé wordt volgens Musicon in het najaar uitgebreid met een kleine doch volwaardige keuken. Het plan is om op termijn ook de oorspronkelijke hoofdentree van het voormalige schoolgebouw aan de Soestdijksekade in ere te herstellen.

Aanleiding: Musicon 2.0

Musicon is in twintig jaar van lokaal muziekcentrum met oefenruimtes steeds meer aan het uitgroeien tot een solide Haagse culturele hotspot. De organisatie wil haar culturele en maatschappelijke doelstellingen duurzaam waarborgen en uitbreiden. R4a maakte voor de herinrichting dan ook een ontwerp dat op speelse wijze inzet op een vergroot multifunctioneel gebruik.

Nieuwe faciliteiten in een ‘flightcase’ interieurmeubel

In een stoere, grote flightcase wordt aan de ene zijde een flexibele panelenwand opgenomen. De verhuurbare ruimtes kunnen hierdoor afzonderlijk of als één grotere ruimte gebruikt worden. De andere zijde van ditzelfde interieurelement ontsluit nieuwe toiletten en extra bergruimte. Door de verbouwing wordt niet alleen een flexibelere verhuur mogelijk. Het streven is ook om het muziekcentrum uitnodigender en toegankelijker te maken voor de buurt en een groter publiek.

lees meer over het project >

 

 

 

 

2018-06-01T09:18:13+00:00 22 mei 2018|