Vergunningsaanvraag Transformatie KC Duinoord goedgekeurd!

De Aanvraag Wabo voor de transformatie van de Zorgvlietkerk aan de Prins Mauritslaan in Den Haag is goedgekeurd! De transformatie omvat het verbouwen van het voormalige kerkgebouw in het Statenkwartier tot een ruim en modern kindcentrum. In het nieuwe ‘KC Duinoord’ zullen zowel de Duinoordschool, kinderopvang 2Samen en ACVA (Academy of Vocal Arts) worden gehuisvest.

De Zorgvlietkapel (1993) is in 2009 voor de eredienst gesloten. R4a heeft de eervolle taak gekregen het gebouw ontwerpmatig om te toveren voor onderwijs en kinderopvang en om de twee gebouwvleugels (school en kerk) fysiek beter te koppelen. Hiertoe moeten onder andere de gevels worden aangepast en wordt aan de schoolpleinzijde het gebouw uitgebreid met een nieuwe doorgang via een serre. De insteek van R4a is om bij deze ingrepen de oorspronkelijke architectuur van Braaksma & Roos zo veel mogelijk in acht te nemen.

Van kerk tot KC Duinoord: bestaand v.s. nieuw

Inpandig wordt het bouwwerk volledig heringericht. Met behulp van nieuwe gebouwinstallaties en diverse bouwfysische- en constructieve aanpassingen wordt het interieur aangepast en gemoderniseerd. Door de ruime hoogte kan in de kerkzaal een nieuwe verdieping worden toegevoegd. De begane grond van de kerk wordt verbouwd voor een viertal groepen kinderopvang van 2Samen. De nieuwe verdieping wordt ingericht als aula voor de Duinoordschool. Het voormalige orgelbalkon gaat dienst doen als computerlokaal. Daarnaast zijn er ruimtes voor onder andere Groep 8, een nieuw handvaardigheid-/technieklokaal, diverse leerpleinen en onderwijs ondersteunende functies. ACVA zal een deel van het pand in gebruik nemen voor hoogwaardig muziekonderwijs, koorzang- en kamermuziekconcerten.

Het project is een nauwe samenwerking tussen Gemeente Den Haag (Centrale Vastgoedorganisatie), Overdevest Adviseurs, Bureau Broersma, Blonk Advies B.V., Eversteijn Bouwconsult BV en R4a. Momenteel loopt de aanbestedingsprocedure.

Doorsnede over de lengte van het gebouw: Nieuwe insteekverdiepingen maken een vergroot multifunctioneel gebruik mogelijk. (Bestaand v.s. Nieuw)

 

 

2019-07-04T16:06:16+00:00 1 juli 2019|