Inwijding nieuwe Mariakapel van de RK Sint Martinus in Noorden

Op 19 februari 2012 aanstaande wordt de nieuwe Mariakapel van de RK Sint Martinus in Noorden (onderdeel van de parochiefederatie De Regenboog –Het Groene Hart-) na een traject van 7 jaar geconsacreerd.

Het ontwerpen van een Mariakapel is een niet alledaagse en uiterst eervolle opgave! We hebben gekoerst op een aantrekkelijke, eigentijdse en betekenisvolle ‘capella’. De vormgeving van de Mariakapel is gebaseerd op de betekenislagen: welkom, bescherming en beschutting. De ambitie van het parochiebestuur om een ‘stiltecentrum’ naast het prachtig gelegen kerkhof te realiseren is voor ons richtinggevend geweest. Daarbij krijgt het toeristische knooppunt van het Groene Hart met deze Mariakapel een extra stimulans. Men kan er tot zichzelf komen in stilte en natuurliefhebbers kunnen er uitrusten en van de zon genieten.

Het is een Mariakapel geworden (door vrijwilligers uitgevoerd) dat echt gezien mag worden, die stimuleert en tot in lengte van dagen een waardevolle toevoeging zal zijn voor Noorden.

Lees hier meer over het project >

foto: Peter van Mulken
2017-08-04T14:40:02+00:00 15 februari 2012|