Brede School Zuurland

Brede School Zuurland 2021-11-29T15:43:04+00:00

Project Description

Voor een herontwikkelingsgebied grenzend aan de woonwijk Zuurland in Brielle heeft R4a een masterplan gemaakt. In navolging van dit plan is het gebied uitgevoerd als een park waarin de bebouwing in losse volumes voorkomt.

School als campus
Het plan bestaat uit een deel woningbouw, waarvoor R4a een beeldkwaliteitplan heeft gemaakt en een brede school, waarvoor R4a ook het ontwerp getekend heeft. De brede school wordt uitgevoerd als campus en bestaat uit meerdere losse gebouwen die als paviljoens op het terrein worden geplaatst.

Multifunctioneel voorzieningengebied
In dit concept is ruimte voor veel verschillende functies en gebruikers. Er zijn meerdere onderwijsinstellingen die participeren en er is bovendien plaats voor sport, zorg en cultuur.

Groepering rond een centraal gebied
De tweelaagse schoolgebouwen en het cultuur-educatief centrum staan gegroepeerd rondom een centraal gebied. Dit gebied is ingericht als speel- en ontmoetingsplek. De gebouwen hebben een compacte grondvorm en staan ten opzichte van elkaar enigszins gedraaid op de locatie. Door de plaatsing op de locatie ervaren de gebruikers de gebouwen meer als losse volumes. Tegelijk komen de individuele identiteiten beter tot uiting en wordt de ongedwongen campussfeer versterkt.

Brielle, Nederland

Projectomvang
Totaal 4626 m2 BVO herhuisvesting van drie scholen met in totaal 34 lokalen, MFA en zalencentrum

Opdrachtgever
Gemeente Brielle

Team
Pellikaan Bouwbedrijf B.V.
Kraan Consulting BV
IOB Ingenieursbureau
IOC Ridderkerk BV (Iv-Bouw)

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer, Peter Jollie, Thijs van de Straat

Afbeeldingen
Fas Keuzenkamp

berichten over dit project: