Diemerburgh

Diemerburgh 2018-07-17T11:24:29+00:00

Project Description

Eigen karakter binnen drie sferen
Het project Diemerburgh ligt op een belangrijke historische plek, aan de vroegere route van Weesp naar Amsterdam. Hier was de afslag naar het oude centrum van Diemen.Het U-vormige gebouw dat R4a voor deze locatie heeft ontworpen grenst aan verschillende sferen en reageert daarop. Zo is er de stedelijke sfeer van de Muiderstraatweg, de sfeer van de historische winkelstraat de Oud Diemerlaan en dan nog die van een intieme woonwijk langs de Burgemeester de Kievietstraat. Het beeld van de gevel is als een geheel ontworpen maar voegt zich naar het karakter van de betreffende straat.

Formele stedelijkheid 
De Muiderstraatweg is de formele stedelijke zijde. Het gebouw weerspiegelt de grote maat en heeft een gesloten karakter. De openingen zijn in een strak ritme verticaal gegroepeerd. Onder de appartementen bevinden zich commerciële ruimten. De slingerende glazen gevel aan de straat biedt een aangename sfeer op wandelniveau ten opzichte van de strakke gevel erboven.

Dorpse ongedwongenheid
De sfeer aan de Oud Diemerlaan is dorps. Het gebouw is hier lager dan aan de Muiderstraatweg en heeft een veel informelere sfeer door aansluiting op de hoogteverschillen van de Diemerlaan, een centrale entree en verspringende balkons.

Intieme woonstraat
De herenhuizen aan de Burgemeester de Kievietstraat sluiten in hoogte en vormgeving aan op de intimiteit van deze woonstraat.

Eigenzinnig
Het bouwblok sluit aan alle kanten aan op de omgeving. Het vormgeving van de strakke raampatronen in de gevel afgewisseld met loggia’s en erkerkozijnen zorgen daarvoor samen met het stijlvolle materiaal- en kleurgebruik. De expressieve puntige erkers op de hoek van de Oud Diemerlaan vormen een eigenzinnig stedenbouwkundig accent.

Diemen, Nederland

Projectomvang:
Nieuwbouw van 65 appartementen en praktijkwoningen, parkeergarage, bedrijfsruimte

Opdrachtgever:
Kondor Wessels Projectontwikkeling

Team:
Cumae projectmanagers en ingenieurs
AVECO De Bondt raadgevend ingenieurs

Ontwerpteam:
Hans Klompenhouwer, Peter Jollie , Taco Oost , Ed van Gemert

Afbeeldingen:
R4a en Fas Keuzenkamp

berichten over dit project: