Gevelrenovatie Jozefhuis

Gevelrenovatie Jozefhuis 2018-08-22T16:03:04+00:00

Project Description

  • Coreten stalen gevel renovatie jozefhuis nootdorp

R4a heeft samen met Kesselaar Vastgoed & Advies en Waaijerbouw de achtergevel van het Jozefhuis aan de Veenweg in Nootdorp gerenoveerd. Grenzend aan woningbouwproject ’t Schoolplein  – op de plek waar tot 2017 een deel van het voormalige schoolgebouw van de St. Jozefbasisschool stond – heeft het gemeentelijk monument een stoer, nieuw jasje gekregen naar ontwerp van R4a.

Achtergevel met Corten stalen bekleding

Het uitgangspunt voor de renovatie van de gevel was om zoveel mogelijk van het oorspronkelijke gebouw te behouden. De opdrachtgever wilde hierbij graag een moderne doch passende uitstraling. Na diverse gevelstudies is gekozen voor Corten-staal als nieuwe bekleding. Waar mogelijk is het bestaande metselwerk intact gehouden of gerestaureerd. Het oranjebruine Corten is strak vormgegeven als een soort ‘vouwwerkje’ rond het monument. Het geeft een interessant contrast tussen oud en nieuw. Rond een nieuw dakterras voor één van de verbouwde woningen is het metaal in een geperforeerde variant toegepast als borstwering. Na verloop van tijd zal de Corten stalen bekleding steeds meer kleuren naar de paars-rode metselsteen van het oorspronkelijke gebouw.

Transformatie en renovatie van een Nootdorps icoon

Het Jozefhuis is in 1906 gebouwd als gesticht en parochiehuis. Door de tijd heen heeft het gebouw verschillende verenigingen, organisaties en scholen gehuisvest, zoals de Sint Jozef basisschool, een welzijns- en creativiteitscentrum, de Nootdorpse scouting en een toneelvereniging. Na jaren lange leegstand van het Nootdorpse icoon is het Jozefhuis in 2017 gerenoveerd en getransformeerd naar woningbouw.

Nootdorp, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Nederland

Opdrachtgever:
Kesselaar Vastgoed B.V.

Team:
Waaijerbouw B.V.

Ontwerpteam:
Hans Klompenhouwer, Marleen Klompenhouwer

Afbeeldingen:
R4a

berichten over dit project:

Oplevering eerste woningen Nootdorp ’t Schoolplein

15 september 2017|Reacties uitgeschakeld voor Oplevering eerste woningen Nootdorp ’t Schoolplein

Met de plaatsing van de door R4a ontworpen, geïntegreerde custom huisnaambordjes boven de voordeur worden momenteel letterlijk 'de laatste puntjes op de i' gezet op woningbouwproject 't Schoolplein in Nootdorp. Als eerbetoon aan de voormalige [...]

Ontwerp nieuwe achtergevel Jozefhuis Nootdorp goedgekeurd door welstandscommissie

23 mei 2017|Reacties uitgeschakeld voor Ontwerp nieuwe achtergevel Jozefhuis Nootdorp goedgekeurd door welstandscommissie

In het verlengde van nieuwbouwproject 't Schoolplein aan de Veenweg in Nootdorp renoveert R4a samen met Kesselaar Vastgoed & Advies en Waaijerbouw de achtergevel van het naastgelegen Jozefhuis. Grenzend aan de nieuwbouw - op de plek waar [...]

Voortgang Woningbouw ’t Schoolplein

1 mei 2017|Reacties uitgeschakeld voor Voortgang Woningbouw ’t Schoolplein

meer over dit project >

Voortgang Woningbouw ’t Schoolplein

14 februari 2017|Reacties uitgeschakeld voor Voortgang Woningbouw ’t Schoolplein

De bouw van 24 woningen op 'Het Schoolplein' in Nootdorp vordert gestaag. Nu het casco van de zes woonblokken staat, komt het geheel steeds meer samen als een buurschap dat zich met karakter voegt in de [...]

Grote belangstelling voor ’t Schoolplein

4 mei 2016|Reacties uitgeschakeld voor Grote belangstelling voor ’t Schoolplein

Op 22 april 2016 is de voorinschrijving gestart van nieuwbouwproject ’t Schoolplein in Nootdorp. Tijdens de Woonbeurs Pijnacker-Nootdorp bleek er veel interesse te zijn in het project. Er zijn veel inschrijvingen ontvangen en inmiddels is [...]