Hotel Westland Maasdijk

Hotel Westland Maasdijk 2017-04-03T21:53:11+00:00

Project Description

Op initiatief van uitzendbureau Tido Vesta is, midden in het Westland, in Maasdijk een hotel speciaal voor arbeidsmigranten gebouwd. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de bouwcombinatie en de gemeente is R4a er in geslaagd in een recordtijd het hotel te ontwerpen en te realiseren.

Doelmatig
Het doel was om een zo groot en zo fraai mogelijk gebouw te ontwerpen binnen een beperkt budget, of zoals de Westlanders dat noemen: ‘veel voor weinig’. Een efficiënt plan én ontwerpproces waren vereist om dat te kunnen bereiken.

Het complex bestaat uit twee bouwvolumes die precies zijn ingepast binnen de grenzen van het bestemmingsplan. Het ‘Paviljoen’ – de kleinste van de twee – huisvest de receptie, een brasserie, bar en een aantal luxe suites. Het grotere volume is het zogenaamde ‘beddenhuis’ en omvat 131 hotelkamers die zijn gearrangeerd in een efficiënte structuur.

Flexibel
Het casco van Hotel Westland is toekomstgericht opgezet en flexibel. Zonder al te veel ingrepen kunnen kamers vergroot worden, of kan in de toekomst zelfs een andere functie in het gebouw worden gehuisvest. Het gebouw is op deze manier van blijvende waarde.

Hoogwaardige gevels
De architectuur van de gevels is beeldbepalend. De geprefabriceerde donkere gevelpanelen zijn vervaardigd van gepolijst beton verrijkt met natuursteengranulaat en kwartsschelpen. De gevelpanelen worden afgewisseld met horizontale banden, witte kozijnen en incidenteel een rood accent. De materialisatie en de kleurcontrasten samen geven het gebouw een strakke, luxe uitstraling.

Opvallend en stoer
Hotel Westland Maasdijk is een opvallend, stoer gebouw en laat overtuigend zien dat tijdelijk personeel niet provisorisch gehuisvest hoeft te worden, maar in een mooi gebouw met goede voorzieningen. Ook de mensen in de omgeving profiteren van het hotel want de brasserie is overdag en ‘s avonds geopend voor iedereen.

Maasdijk, Nederland

Projectomvang
5150 m² BVO

Opdrachtgever
Tido Vesta Uitzendorganisatie

Team
Bouwcombinatie Honderdland
Aannemingsmaatschappij Hofman-Maasdijk B.V.
Van Mierlo Bouwmaatschappij
Bureau Broersma
Interieurstudio M4/ C4ID

Ontwerpteam
Peter Jollie, Hans Klompenhouwer, Thijs van de Straat

Afbeeldingen
Fas Keuzenkamp

bijzonderheden:

In nauwe samenwerking met de opdrachtgever, de bouwcombinatie en de gemeente is R4a er in geslaagd in een recordtijd het hotel te ontwerpen en te realiseren.