Woningbouw IJsvogelhof Rijswijk

Woningbouw IJsvogelhof Rijswijk 2018-01-22T10:55:22+00:00

Project Description

Woningbouwproject IJsvogelhof aan de Broekmolenweg in Rijswijk is door o.a. de ruime situering een rustige woonomgeving, vlakbij de Vliet aan de rand van Delft, met alle voorzieningen van het stadscentrum en het OV op loopafstand. Het wijkje is op basis van ruimtelijke verhoudingen, open van karakter en met een groene atmosfeer ontworpen. De woningen bieden comfort, rust en zijn ruim van opzet.

Architectuur, verschijningsvorm en uitstraling
De woningen aan de levendige Broekmolenweg zijn ondanks hun overeenkomsten in bouwstijl geënt op de 30-er jaren architectuur, divers in typering door middel van tuinmuurtjes, tuitgevels en erkers. Het woningbouwplan sluit daardoor naadloos aan op de variatie van de omgeving en is imposant van karakter. IJsvogelhof is een passend, aantrekkelijke factor in de overwegend ‘grijze’ 70-er jaren buurt.

De buitenruimten zijn hoofdzakelijk zon georiënteerd, waarbij de zon-gerichte dakvlakken langs de nokzijde gereed zijn voor de plaatsing van zonnecollectoren. De woningen zijn energiezuinig ontworpen. Zo is de installatieruimte op de 1e verdieping gesitueerd, waardoor kortere leidingtrajecten mogelijk zijn.

Materialisatie in relatie tot sfeer
Het IJsvogelhof is krachtig vormgegeven en gematerialiseerd. De vormgeving van de woningen is ingetogen gehouden en verwijst naar de 30-er jaren vakmanschap in de woningbouw De stijl en detaillering zijn eigentijds geïnterpreteerd met o.a. gebruik van vol rode baksteen, metselwerk-patronen en donkergrijze dakpannen.

Rijswijk, Nederland

Projectomvang:
c.a. 6560 m² BVO
Nieuwbouw van 40 eengezinswoningen in 2 fasen

Opdrachtgever:
Tetteroo Bouw & Ontwikkeling

Ontwerpteam:
Gert-Jan Borgman, Hans Klompenhouwer

Afbeeldingen:
R4a, Fas Keuzenkamp en Van Silfhout & Hogetoorn

berichten over dit project: