Interieurconcept Mundo Kinderopvang

Interieurconcept Mundo Kinderopvang 2021-11-29T15:40:24+00:00

Project Description

Pedagogische visie
Kinderopvang Mundo is een kinderopvangorganisatie met meer dan 30 opvanglocaties in de regio Rotterdam. R4a heeft samen met Mundo een interieurconcept ontwikkeld voor de buitenschoolse opvanglocaties.
Mundo vind het belangrijk kinderen een gevarieerde omgeving aan te bieden. Er zijn dan ook geen fysieke groepen. In plaats daarvan worden er activiteiten aangeboden. Het domein van het kind beperkt zich niet tot de groepsruimte, het hele gebouw is speelplaats!

“Look and Feel”
Deze pedagogische visie heeft zich vertaald in een interieurconcept dat nu bij alle huidige en nieuwe locaties wordt toegepast. De ruimtes zijn gethematiseerd naar de activiteit die erin plaats kan vinden. Zo is er een knusse huiskamer, een stoer atelier, een chique theater en een gezellig grand café.
De kinderen kunnen zelf kiezen in welke ruimte ze willen spelen.
Bij het uitwerken van de thema’s is rekening gehouden met de wetenschap dat het interieur grote invloed heeft op het gedrag van het kind.
In de huiskamer worden spelletjes gespeeld, boeken gelezen en gehangen op de bank. Het atelier nodigt uit tot creatief geknutsel. Het theater is een goede uitlaatklep voor zang, dans en verkleedpartijen.
Elke dag opnieuw worden er bij de start van de dag in het grand café onder het genot van sap en koek weer nieuwe plannen gemaakt.

Realisatie
Een kinderopvangorganisatie is een continubedrijf. Met uitzondering van de weekenden en Kerst worden er het hele jaar door kinderen opgevangen. Om de realisatie in goede banen te leiden coördineert R4a een vast team van interieurbouwers en leveranciers die in een zeer korte tijd een locatiekunnen omtoveren in de nieuwe stijl.

Schiedam e.o., Nederland

Projectomvang:
ca. 20 locaties BSO, KDV en PSZ

Opdrachtgever:
Kinderopvang Mundo

Ontwerpteam:
Peter Jollie, Marleen Klompenhouwer

Afbeeldingen:
R4a architecten en ingenieurs

bijzonderheden:

Primair verantwoordelijk voor conceptontwikkeling en uitwerking, coördinatie en inkoop.
Karakteristieken:
– interieurontwerp
– inkoop en financiële begeleiding
– coördinatie uitvoering

berichten over dit project:

R4a in het nieuws: “CDA heeft mooie plannen met ‘Diamant’ en eigenaar is enthousiast”

16 september 2016|Reacties uitgeschakeld voor R4a in het nieuws: “CDA heeft mooie plannen met ‘Diamant’ en eigenaar is enthousiast”

Bron: Telstar Online Pijnacker - De lokale CDA-fractie heeft vanavond in de gemeenteraad ambitieuze plannen gepresenteerd om het winkelcentrum van Pijnacker een impuls te geven. "Er moet gewoon meer reuring komen", zegt fractievoorzitter Bob [...]