Kinderopvang ’t Kickertje

Kinderopvang ’t Kickertje 2021-11-29T15:41:16+00:00

Project Description

Al ruim 20 jaar verzorgt Kindercentrum ’t Kickertje in Schiedam en omgeving hoog kwalitatieve kinderopvang. De duurzame nieuwbouw voor een vestiging van ’t Kickertje in Den Hoorn is ruim opgezet voor dagelijkse opvang van 72 kinderen van 0 tot 4 jaar, verdeeld over zes groepsruimten. De locatie bevindt zich in een woonwijk aan de rand van de oude dorpskern Den Hoorn, schuin tegenover de Mariaschool.

De accommodatie heeft 6 groepsruimten op de begane grond, een centrale hal met verschoonmogelijkheden, een atelier, een wasruimte, een centrale keuken en het hoofdkantoor van de organisatie. Alle groepen hebben binnen en buiten de eigen groepsruimte slaapmogelijkheden en delen een geschakelde verschoonruimte met kindertoiletten per twee groepen.

In de kleurrijke centrale hal is extra ruimte geïmplementeerd voor ouders om de dag rustig te kunnen starten of eindigen. Het atelier wordt intensief gebruikt voor activiteiten waaraan kinderen van verschillende groepen kunnen deelnemen en rond het gebouw kunnen de kinderen buiten gebruik maken van een natuurspeeltuin.

Het kindercentrum is sinds 1 augustus 2014 in gebruik.

Den Hoorn, Nederland

Opdrachtgever
Stichting Kinderopvang ’t Kickertje

Projectomvang
1000 m2 BVO KDV en hoofdkantoor

Team
Raadgevend ingenieursbureau Beekink BV
Bartels Consulting Engineers
Bouwkundig adviesbureau E.J. Ridderinkhof
Aannemingsmaatschappij Hofman-Maasdijk B.V.

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer, Peter Jollie, Gert-Jan Borgman

Afbeeldingen
R4a en Patrick Spaander

Bijzonderheden:

R4a heeft het integraal ontwerp voor ’t Kickertje verzorgd en het in een digitaal BIM model volledig driedimensionaal uitgewerkt. Hierin zijn constructie en installaties ingepast en afgestemd. Het kinderdagverblijf en het regionaal stichtingskantoor van ’t Kickertje zijn onder één dak samengebracht. Het kleurrijke ontwerp heeft een hoog efficiënt ruimtegebruik. 

berichten over dit project:

Innovatie en kwaliteitsverbetering kinderopvang

23 februari 2017|Reacties uitgeschakeld voor Innovatie en kwaliteitsverbetering kinderopvang

De kwaliteit van de kinderopvang en de peuterspeelzalen wordt gelijkgetrokken én gaat verder omhoog. Voor allebei gaan dezelfde, strengere kwaliteitseisen gelden. Daarnaast krijgen werkende ouders die gebruikmaken van peuterspeelzalen straks ook recht op kinderopvangtoeslag, zoals [...]

Oplevering KDV ’t Kickertje

7 juli 2014|Reacties uitgeschakeld voor Oplevering KDV ’t Kickertje

Het nieuwe onderkomen voor Kinderdagverblijf 't Kickertje in Den Hoorn is vandaag opgeleverd. Het gebouw is ruim opgezet en heeft en kleurrijke uitstraling. Lees meer over het project >

’t Kickertje Den Hoorn

24 januari 2014|Reacties uitgeschakeld voor ’t Kickertje Den Hoorn

De nieuwe huisvesting van kinderopvang 't Kickertje in Den Hoorn wordt op dit moment uitgevoerd door Bouwbedrijf Hofman. Deze week wordt het dak dicht gelegd.

Aanbesteding KDV ’t Kickertje Den Hoorn

1 september 2013|Reacties uitgeschakeld voor Aanbesteding KDV ’t Kickertje Den Hoorn

Een spannend moment is aangebroken voor het bestuur van 't Kickertje. Vandaag hebben de genodigde aannemers hun prijzen aangeboden. De Aannemingsmaatschappij Hofman-Maasdijk bv mag binnen kort met de bouwwerkzaamheden gaan starten. [...]

‘Kwaliteitsimpuls kinderopvang Den Hoorn’

3 oktober 2011|Reacties uitgeschakeld voor ‘Kwaliteitsimpuls kinderopvang Den Hoorn’

Start ontwerp kinderdagverblijf 't Kickertje. Langetermijnvisie van het bestuur leidt tot vernieuwbouw en vergroting van de capaciteit op bestaande locatie.