Verbouwing Muziekcentrum Musicon

Verbouwing Muziekcentrum Musicon 2021-11-29T15:39:49+00:00

Project Description

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Muziekcentrum Musicon in Den Haag verandert. Met respect voor de iconische Haagse plek waar bekende én minder bekende muzikanten repeteren, optreden, ontmoeten en uitgaan, wordt het Haagse Muziekcafé met oefenruimten heringericht. Door een efficiëntere inrichting van met name de begane grond van het gebouw wordt er binnen het speelveld van Musicon een flexibelere verhuur mogelijk en gaan de deuren open voor een ‘breder’, creatief publiek.

Aanleiding
Musicon is in twintig jaar van lokaal muziekcentrum met oefenruimtes steeds meer aan het uitgroeien tot een solide Haagse cultuurhotspot met een divers palet aan functies. Als muziekhuis speelt Musicon een onmisbare rol in de Haagse muziekwereld. Musicon wil de culturele en maatschappelijke doelstellingen duurzaam waarborgen en zelfs uitbreiden. De huisvesting aan de Soestdijksekade wordt (intern) verbouwd zodat het pand in het culturele en maatschappelijk domein van zowel de omliggende buurt als de gemeente Den Haag een stevige en zichtbare rol kan blijven spelen.

Een flexibel gebouw voor multifunctioneel gebruik
De verbouwing is gericht op het verbeteren en verbreden van de gebruiksmogelijkheden, van de bouwkundige kwaliteit van het pand en van de horeca-exploitatie. De drie huidige oefenruimtes op de begane grond maken plaats voor een tweetal grotere (koppelbare) verhuurbare ruimten. Het plan is om de bar van het podiumcafé uit te breiden met een kleine doch volwaardige keuken en een nieuwe rokersruimte met zicht op het podium. Mogelijk wordt het project gefaseerd uitgevoerd, met de ambitie om uiteindelijk de oorspronkelijke hoofdentree van het voormalige schoolgebouw in ere te herstellen.

R4a ondersteunde Musicon bij de herinrichting vanaf de subsidieaanvraag tot en met de omgevingsvergunning.

Onderstaand een eerste interieurimpressie van de twee nieuwe verhuurbare (te koppelen) ruimtes op de begane grond, voorzien van ‘slimme flightcasewand’ .

Den Haag, Nederland

Projectomvang:
375 m² BVO interne verbouwing

Opdrachtgever:
Stichting Musicon Producties

Team:
Buro voor Bouwkosten Vergouw
Bureau Broerma

Ontwerpteam:
Marleen Klompenhouwer, Hans Klompenhouwer

Afbeeldingen:
R4a

Bijzonderheden 

R4a maakte een ruimtelijke haalbaarheidsstudie en verzorgde samen met Buro voor Bouwkosten Vergouw kostenramingen voor het initiatief. De haalbaarheidsstudie, conceptvisualisaties en financiële onderbouwing zijn door de opdrachtgever ondersteunend gebruikt als onderbouwing bij het werven van financiële middelen voor de verbouwing van het pand. R4a helpt Stichting Musicon met het interieurontwerp tot en met bouwvergunning zodat het pand weer aan de eisen van de huidige tijd kan voldoen en het goed, zelfstandig én multifunctioneel kan fungeren als veelzijdig, maatschappelijk en cultureel centrum.

berichten over dit project:

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Bouwupdate: Verbouwing Musicon van start

22 mei 2018|Reacties uitgeschakeld voor Bouwupdate: Verbouwing Musicon van start

KBR bouw start in Den Haag met uitvoeringswerkzaamheden voor de interne verbouwing van Muziekcentrum Musicon. Drie oefenruimtes op de begane grond (inmiddels gesloopt) maken plaats voor een tweetal grotere, verhuurbare ruimten. De raampartijen aan de plein-zijde en [...]

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

In ontwikkeling: Bouwaanvraag verbouwing Musicon Den Haag ingediend

26 mei 2017|Reacties uitgeschakeld voor In ontwikkeling: Bouwaanvraag verbouwing Musicon Den Haag ingediend

Muziekcentrum Musicon in Den Haag wordt intern verbouwd. Door een efficiëntere inrichting van met name de begane grond van het gebouw wordt een flexibeler gebruik mogelijk. Drie oefenruimtes op de begane grond maken plaats voor een tweetal grotere [...]

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Subsidietoekenning Verbouwing Muziekcentrum Musicon

20 oktober 2016|Reacties uitgeschakeld voor Subsidietoekenning Verbouwing Muziekcentrum Musicon

Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag wordt verbouwd. De verbouwing is gericht op het verbeteren en verbreden van de gebruiksmogelijkheden, van de bouwkundige- en installatietechnische kwaliteit van de diverse ruimten en van de [...]