Villa W

Villa W 2019-11-13T11:07:36+00:00

Project Description

Acacia bossen, groene fairways, heldere waterpartijen, beekjes en een topkwaliteit golfbaan met zicht op Mt. Kilimanjaro en Mt. Meru vormen samen de spectaculaire omgeving van Villa-W in Tanzania.

Het woonhuis ligt een half uur rijden van Arusha en omvat 450 m² BVO, waaronder vier ruime gasten- en slaapkamers met elk een eigen badkamer, een grote woonvleugel, een dienstvertrek en een inpandige garage met wijnkelder. Een bijna 25 meter lang zwembad loopt over de gehele lengte van de verborgen achtertuin. De heldere architectuur van Villa W wordt gekenmerkt door duidelijke zichtlijnen, vloeiende overgangen tussen interieur en exterieur en een concreet en licht materiaalgebruik.

360° Impressie Tuin

360° Impressie Tuin (zwembad)

360° Impressie Woonkamer (eethoek)

360° Impressie Woonkamer (zithoek)

360° Impressie Hal 

360° Impressie Gastenkamer

360° Impressie Slaapkamer

360° Impressie Badkamer

Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate
Arusha (Usa River), Tanzania

Projectomvang
450 m² BVO

Team
Procitta Projecten
GMP Consulting Engineers

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer, Marleen Klompenhouwer
Dirk van Bodegom, Martina Westermark

Afbeeldingen
R4a

Bijzonderheden:

De Tanzaniaanse context bracht specifieke ontwerpuitgangspunten met zich mee. Met respect voor de lokale bouw en -architectuur en met inachtneming van zowel het tropische klimaat als lokaal beschikbare bouwmaterialen, ontwierp R4a in nauwe samenwerking met de andere ontwerp-teamleden deze royale, moderne droomvilla, volledig op maat voor- en naar wens van de particuliere opdrachtgever. Samen met Procitta Projecten is R4a betrokken geweest vanaf het eerste concept tot aan de bouwtechnische planuitwerking en het indienen van het plan bij het ‘Building Commitee’ van Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate.

Berichten over dit project:

Voortgang Villa ‘House-W’ (Tanzania)

25 april 2017|Reacties uitgeschakeld voor Voortgang Villa ‘House-W’ (Tanzania)

meer over dit project >

Werk in uitvoering: Villa ‘House-W’ (Tanzania)

11 januari 2017|Reacties uitgeschakeld voor Werk in uitvoering: Villa ‘House-W’ (Tanzania)

Kilimanjaro Golf & Wildlife Estate krijgt er een riante villa van meer dan 450 m² BVO bij. Terwijl bij ons de winter nog in volle gang is, ontvangen we vanuit tropisch Tanzania zonnige bouwfoto's. Met [...]