Villa Q

Villa Q 2019-11-13T11:04:49+00:00

Project Description

Aan een van de oude stedebouwkundige linten in Nootdorp staat Woonhuis Villa Q. Het dorpslint is in karakter mee veranderd met de tijd. Met het verdwijnen van veel tuinderijen is het gebied langzaamaan veranderd van een kassengebied langs een doorgaande weg naar een aantrekkelijke, autoluwe en ruime woonomgeving: de perfecte plek voor Villa Q.

Wonen en slapen op de begane grond
De opdrachtgever wilde graag een ruime villa met het grootste deel van het woonprogramma op de begane grond. Zowel een riante woonvleugel met vide en aparte keuken als de eigen slaapvertrekken met sanitair zijn dan ook gesitueerd in kamers rond een elegante wenteltrap op de begane grond. Verdiepingshoge ramen zorgen voor een licht interieur met mooi doorzicht naar de tuin rond het huis. De studeerkamer (het ‘torentje’) en de gastenvertrekken zijn gesitueerd op de verdieping onder een hoge kap.

Het sculpturale dak is de eyecatcher van het huis en zorgt voor de primaire ordening en een rustig beeld. Het woonhuis toont zich als één volume met een duidelijke articulatie op de overgang van het publieke domein naar de entree. Aan de straatkant van de kavel bevinden zich de entree en de representatieve onderdelen van de woning. De meer private ruimten zijn primair gericht op de ruime tuin met terrassen aan de achterzijde.

Een modern huis met traditioneel materiaalgebruik
Het ontwerp hint door de vorm van de woning en de materialisatie van metselwerk en natuurleien enerzijds naar een traditionele villa,  maar is – zowel buiten als binnen, in architectuur en techniek – zeer eigentijds opgezet met een duidelijk ruimtelijk karakter. Het is een trots huis dat goed passend is ontworpen op de menselijke schaal en de locatie.

<INTERIORRENDER>

Pijnacker-Nootdorp, Nederland

Projectomvang:
ca. 300 m2 BVO

Opdrachtgever
Particulier

Team
Bouwbedrijf van Venrooij
Bureau Broersma Den Haag B.V.
S&W Consultancy

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer

Afbeeldingen
R4a en Fas Keuzenkamp

bijzonderheden:

De opdrachtgever heeft ervoor gekozen om het gehele traject – van ontwerp tot en met bouwbegeleiding en oplevering – aan R4a in opdracht te geven. Ook de diverse interieuraspecten zijn in samenwerking met een interieurarchitect door R4a vormgegeven.