Projectnieuws: Rijksmonumentale Sint Martinuskerk opengesteld voor publiek tijdens Open Monumentendag op 11 september

Op zaterdag 11 september wordt de Rijksmonumentale Sint Martinuskerk in Leidschendam-Voorburg opengesteld voor publiek tijdens Open Monumentendag 2022.
Bezoekers kunnen wandelend een rondgang maken door deze markante neogotische Kruisbasiliek uit 1893. Comité Leidschendam-Voorburg organiseert in het Rijksmonument een divers programma.

R4a legde met co-architect van Marrelo, in nauwe samenwerking met de kerkgemeenschap en het Bisdom Rotterdam in 2012 de laatste hand aan een grootschalige revitalisering en spraakmakende verduurzaming van deze Rijksmonumentale kerk, met het doel om het kerkgebouw aan te passen aan een moderner en divers ruimtegebruik. De revitalisatie bestond uit onder andere het herontwerp van de liturgische ruimte en de realisatie van de nodige neven- en ontmoetingsruimten voor de toen nieuwe parochie. R4a heeft ook het ontwerp van de liturgische meubels en ander meubilair verzorgd.

Klik hier voor meer informatie over het project.

Over Open Monumentendag

Tijdens de VriendenLoterij Open Monumentendag worden duizenden monumenten in heel Nederland gratis opengesteld voor publiek.
Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

 

2022-09-02T18:26:24+00:00 2 september 2022|