Nieuw project: R4a wint architectenselectie Kindcentrum PC Duinoordschool Den Haag

R4a heeft de architectenselectie voor het Kindcentrum PC Duinoordschool aan de Prins Mauritslaan in Den Haag gewonnen. Sinds 1993 is de basisschool gehuisvest in het Haagse Statenkwartier, naast de voormalige Nieuwe Zorgvlietkerk. Het bestaande schoolgebouw en de kerk zijn ontworpen door Braaksma & Roos.

De Duinoordschool heeft al langer de wens om de school kwalitatief te verruimen voor haar leerlingen en een meer flexibel gebruik. De ambitie is daarnaast om met Stichting 2Samen Kinderopvang de krachten intensiever te bundelen. Hiertoe zal een kindcentrum met kinderdagverblijf, peuter- en buitenschoolse opvang – samen met multifunctionele uitbreiding van de Duinoordschool – worden gehuisvest in het voormalige kerkgebouw naast de school, waar sinds 2009 geen kerkelijke activiteiten meer zijn. School en kerk vormen al één complex en zullen door R4a verder worden getransformeerd tot een geïntegreerd kindcentrum met multifunctionele accommodatie.

Met een ruime ervaring in zowel scholen- als kerken(ver)bouw als basis kijken wij er naar uit om – in ons 15 jarig jubileumjaar – dit unieke project samen met de school en kinderopvang vorm te geven. De verbouwing is naar verwachting in 2019 gereed.

2022-09-02T16:39:14+00:00 13 oktober 2017|