R4a transformeert kantoorpand Gouda naar woningbouw

FABhouse ontwikkeling uit Den Haag heeft R4a geselecteerd om een voormalig kantoorpand aan de Achterwillenseweg in Gouda te transformeren naar woningbouw. Het pand ligt midden in een woonwijk, vlakbij het historische centrum en de Reeuwijkse Plassen en zal worden omgebouwd tot twaalf moderne appartementen. Toekomstige bewoners krijgen veel inspraak bij de plannen.

Het kantoorgebouw telt twee bouwlagen en stamt uit 1980. De transformatie omvat onder andere herinrichting van het eigen terrein met benodigde tuinen, bergingen en parkeerplaatsen. Een nieuwe entree met trappen en lift ontsluiten 5 appartementen met tuinen op de begane grond. De verdieping telt nog 5 appartementen die worden voorzien van ruime balkons. Het dak wordt uitgebreid met 2 penthouses en dakterrassen.

FAB house streeft naar diversiteit en hoge kwaliteit in het woningaanbod. Bij de ontwikkeling van de 12 stijlvolle, persoonlijke appartementen is eigen inbreng van toekomstige bewoners dan ook een belangrijk onderdeel. De appartementen variëren in grootte tussen de 85 en 150 m². Het streven is om in juni 2019 met de bouw te beginnen. De appartementen zullen begin 2020 turn-key worden opgeleverd.

2018-11-15T12:01:38+00:00 15 november 2018|