Paviljoen De Diamant

Paviljoen De Diamant 2017-04-02T16:06:17+00:00

Project Description

Dit initiatiefplan betreft de transformatie en revitalisatie van Paviljoen De Diamant: van ruwe diamant tot ´fijngeslepen´ markthal. Het pand staat op een prominente plek in het centrum van Pijnacker maar kent een lage bezetting. Wij zijn er van overtuigd dat herontwikkeling van dit pand in combinatie met herinrichting van het Raadhuisplein een positieve impuls zal geven en zal leiden tot een betere verhuur.

Voortgang
Op donderdag 29 september 2016 heeft het College van Gemeente Pijnacker-Nootdorp de motie van CDA fractie Pijnacker-Nootdorp – waar onze voorstellen en beelmateriaal onderdeel van zijn – met een flinke meerderheid aangenomen. Meerdere fracties hebben hun waardering uitgesproken voor het plan en Wethouder Jaap van Staalduine noemde het plan “inspirerend”. Het plan om tot aanpassing van de Diamant en het Raadhuisplein te komen, wordt door de Gemeente onderzocht.

Pijnacker-Nootdorp, Nederland

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer, Marleen Klompenhouwer

Afbeeldingen
R4a

Bijzonderheden:

R4a verrichtte ruimtelijk en stedenbouwkundig onderzoek naar de huidige pleinconfiguratie. Op basis van enerzijds deze studie naar ruimtelijke verhoudingen, het huidig gebruik en anderzijds input vanuit de Politiek (CDA fractie Pijnacker-Nootdorp), bracht R4a eerst de ‘problematiek’ oftewel de opgave in kaart. R4a bracht vervolgens advies uit over de mogelijkheden tot herontwikkeling en transformatie van het bestaande paviljoen en het Raadhuisplein als geheel. De ontwerpvisie omvat zowel programmatische als ruimtelijke stedenbouwkundige en architectonische voorstellen. Met name met het doel om verder politiek draagvlak te creëren onderbouwde R4a de ontwerpvisie en massastudie met visualisaties.

gerelateerde berichten:

R4a in het nieuws: “CDA heeft mooie plannen met ‘Diamant’ en eigenaar is enthousiast”

16 september 2016|Reacties uitgeschakeld voor R4a in het nieuws: “CDA heeft mooie plannen met ‘Diamant’ en eigenaar is enthousiast”

Bron: Telstar Online Pijnacker - De lokale CDA-fractie heeft vanavond in de gemeenteraad ambitieuze plannen gepresenteerd om het winkelcentrum van Pijnacker een impuls te geven. "Er moet gewoon meer reuring komen", zegt fractievoorzitter Bob [...]