RKBS De Waterwilg

RKBS De Waterwilg 2021-11-29T15:43:26+00:00

Project Description

R.K. Basisschool de Waterwilg maakt deel uit van voorzieningengebied ’s Gravenhout in Pijnacker-Nootdorp. Dit gebied bevindt zich aan de noordrand van Nootdorp en wordt gevormd door een aantal basisscholen, een sporthal, een wijkcentrum en een clubgebouw. Het gebied is opgezet als een campus, waarbij de verschillende functies in losse volumes op het terrein zijn geplaatst. De gebouwen worden afgewisseld met bestaande bomenrijen, groen en verblijfspleinen. Hierdoor is een open structuur ontstaan met een dorps karakter.

Loopbrug over het schoolplein
De nieuwbouw van De Waterwilg bestaat uit twee bouwvolumes met ertussen het schoolplein. Ze worden op de eerste verdieping verbonden met een loopbrug. Deze opzet versterkt het campus idee.

Diverse speelplekken rond de school
Naast het eigen speelplein zijn er in het gebied nog veel meer plekken waar de kinderen kunnen spelen. Het dambord-patroon van gebouwen levert interessante buitenruimten op waartussen kinderen vrij kunnen bewegen. Een landschappelijk element met variatie in afwerking, hoogte en materialisatie verbindt de ruimte tussen de gebouwen. De architectuur met grote overstekken die zorgen voor beschutting, zet in combinatie met de geschakelde buitenruimten aan tot spelcreativiteit.

Pijnacker-Nootdorp, Nederland

Opdrachtgever
Stichting Katholiek Onderwijs Nootdorp
Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Projectomvang
Totaal 2370 mBVO :
2190 m2 BVO nieuwbouw
180 m2 BVO verbouw/uitbreiding

Team
Planon Onderwijshuisvesting BV
Heembouw BV
Smit Westerman BV
Peutz & associes BV

Ontwerpteam
Hans Klompenhouwer, Peter Jollie

Fotografie
Maurice Brandt, Fas Keuzenkamp

berichten over dit project:

RKBS De Waterwilg ontvangt Keurmerk Afvalvrije School

24 maart 2017|Reacties uitgeschakeld voor RKBS De Waterwilg ontvangt Keurmerk Afvalvrije School

Basisschool De Waterwilg in Nootdorp heeft op maandag 20 maart - als vijfde school in Nederland (!) - het Keurmerk Afvalvrije School mogen ontvangen. Het certificaat wordt uitgereikt aan scholen die planmatig en structureel werken aan [...]

RKBS De Waterwilg in Nootdorp bekroond met Lucas Onderwijs Prijs 2015

14 oktober 2015|Reacties uitgeschakeld voor RKBS De Waterwilg in Nootdorp bekroond met Lucas Onderwijs Prijs 2015

Onze hartelijke felicitaties voor R.K. Basisschool De Waterwilg in Nootdorp, want de school is bekroond met de Lucas Onderwijs Prijs 2015! De prijs is een impuls voor ontwikkeling en innovatie. Tevens ontvangt de winnende school een mooi [...]