Musicon is in twintig jaar van lokaal muziekcentrum met oefenruimtes uitgegroeid tot een solide Haagse cultuurhotspot met een divers palet aan functies. Als muziekhuis speelt Musicon een onmisbare rol in de Haagse muziekwereld. Musicon wil de culturele en maatschappelijke doelstellingen duurzaam waarborgen en zelfs uitbreiden. De huisvesting aan de Soestdijksekade is (intern) verbouwd zodat het pand in het culturele en maatschappelijk domein van zowel de omliggende buurt als de gemeente Den Haag een stevige en zichtbare rol kan blijven spelen.

Met respect voor deze iconische Haagse plek waar bekende én minder bekende muzikanten repeteren, optreden, ontmoeten en uitgaan, maakten we een herontwerp voor het Haagse Muziekcafé met oefenruimten. Door een efficiëntere inrichting van met name de begane grond van het gebouw wordt er binnen het speelveld van Musicon een flexibelere verhuur mogelijk en gaan de deuren open voor een ‘breder’, creatief publiek.

Een flexibel gebouw voor multifunctioneel gebruik
Onze visie en ontwerp voor de verbouwing is gericht op het verbeteren en verbreden van de gebruiksmogelijkheden, van de bouwkundige kwaliteit van het pand en van de horeca-exploitatie. Om dit te kunnen realiseren hebben drie kleine oefenruimtes op de begane grond plaatsgemaakt voor een tweetal grotere (koppelbare) verhuurbare ruimten. Verder krijgt het pand een uitgebreide keuken. Het was onze ambitie om uiteindelijk de oorspronkelijke hoofdentree van het voormalige schoolgebouw in ere te herstellen, naar verwachting wordt het project gefaseerd uitgevoerd.

R4a ondersteunde Musicon bij de herinrichting vanaf de subsidieaanvraag tot en met de omgevingsvergunning.

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Onderstaand een eerste interieurimpressie van de twee nieuwe verhuurbare (te koppelen) ruimtes op de begane grond, voorzien van ‘slimme flightcasewand’ .

Den Haag, Nederland

Projectomvang:
375 m² BVO interne verbouwing

Opdrachtgever:
Stichting Musicon Producties

Team:
Buro voor Bouwkosten Vergouw
Bureau Broerma

Ontwerpteam:
Marleen Klompenhouwer, Hans Klompenhouwer

Afbeeldingen:
R4a

Bijzonderheden 

R4a maakte een ruimtelijke haalbaarheidsstudie en verzorgde samen met Buro voor Bouwkosten Vergouw kostenramingen voor het initiatief. De haalbaarheidsstudie, conceptvisualisaties en financiële onderbouwing zijn door de opdrachtgever ondersteunend gebruikt als onderbouwing bij het werven van financiële middelen voor de verbouwing van het pand. R4a helpt Stichting Musicon met het interieurontwerp tot en met bouwvergunning zodat het pand weer aan de eisen van de huidige tijd kan voldoen en het goed, zelfstandig én multifunctioneel kan fungeren als veelzijdig, maatschappelijk en cultureel centrum.

deel dit project:

berichten over dit project:

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Bouwupdate: Verbouwing Musicon van start

22 mei 2018|Reacties uitgeschakeld voor Bouwupdate: Verbouwing Musicon van start

KBR bouw start in Den Haag met uitvoeringswerkzaamheden voor de interne verbouwing van Muziekcentrum Musicon. Drie oefenruimtes op de begane grond (inmiddels gesloopt) maken plaats voor een tweetal grotere, verhuurbare ruimten. De raampartijen aan de plein-zijde en [...]

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

In ontwikkeling: Bouwaanvraag verbouwing Musicon Den Haag ingediend

26 mei 2017|Reacties uitgeschakeld voor In ontwikkeling: Bouwaanvraag verbouwing Musicon Den Haag ingediend

Muziekcentrum Musicon in Den Haag wordt intern verbouwd. Door een efficiëntere inrichting van met name de begane grond van het gebouw wordt een flexibeler gebruik mogelijk. Drie oefenruimtes op de begane grond maken plaats voor een tweetal grotere [...]

  • Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag

Subsidietoekenning Verbouwing Muziekcentrum Musicon

20 oktober 2016|Reacties uitgeschakeld voor Subsidietoekenning Verbouwing Muziekcentrum Musicon

Muziekcentrum Musicon aan de Soestdijksekade in Den Haag wordt verbouwd. De verbouwing is gericht op het verbeteren en verbreden van de gebruiksmogelijkheden, van de bouwkundige- en installatietechnische kwaliteit van de diverse ruimten en van de [...]