In ontwikkeling: Ontwerp nieuwe achtergevel Jozefhuis Nootdorp goedgekeurd door welstandscommissie

In het verlengde van nieuwbouwproject ’t Schoolplein aan de Veenweg in Nootdorp renoveert R4a samen met Kesselaar Vastgoed & Advies en Waaijerbouw de achtergevel van het naastgelegen Jozefhuis. Grenzend aan de nieuwbouw – op de plek waar tot vorig jaar het voormalige schoolgebouw van de St. Jozefbasisschool stond – krijgt het gemeentelijk monument een nieuwe achtergevel met Cor-Ten stalen bekleding.

R4a maakte het ontwerp voor de nieuwe achtergevel en heeft de plannen recentelijk toegelicht bij de plaatselijke welstandcommissie. Deze commissie heeft als taak het college van burgemeester en wethouders te adviseren over bouwplannen waarbij architectonische aspecten aan de orde komen.

Het Jozefhuis is in 1906 gebouwd als gesticht en parochiehuis. Door de tijd heen heeft het gebouw verschillende verenigingen, organisaties en scholen gehuisvest, zoals de Jozefschool, een welzijns- en creativiteitscentrum, de Nootdorpse scouting en een toneelvereniging. Na lange leegstand wordt het Jozefhuis anno 2017 getransformeerd tot appartementencomplex. De plannen zijn door de Gemeente en de welstandcommissie goedgekeurd en de renovatie van het Jozefhuis door Kesselaar Vastgoed is momenteel in uitvoering.

Foto’s en afbeeldingen: R4a

 

2022-09-02T16:40:14+00:00 23 mei 2017|