In het nieuws: Dansschool Wesseling geselecteerd als ‘Project van de Dag’ door De Architect

Ons interieurontwerp voor Dansschool Wesseling in Delft is geselecteerd als Project van de Dag op het online architectuurplatform van De Architect. De Architect besteedt thematisch extra aandacht aan transformatie-opgaven. Leegstaande gebouwen worden niet meer zo snel gesloopt en steeds vaker wordt er gezocht naar herbestemming met nieuwe invullingen. Wij zijn trots op het project en de publicatie!

Dansschool Wesseling werd op zaterdag 3 juni officieel geopend. Wethouder Ferry Förster hield een toespraak en benadrukte het belang van Dansschool Wesseling in Delft. Het is niet alleen de plek om dansen te leren, maar ook een ontmoetingsplaats. De dansschool heeft een nieuwe locatie gevonden aan de Buitenwatersloot 327 in Delft. In dit bestaande pand was tot 2012 de firma Naaktgeboren gevestigd met een werkplaats voor CV-apparatuur. Aan de transformatie van werkplaats naar dansschool is een intensief ontwerptraject voorafgegaan waarin alle benodigde vergunningen en ontheffingen werden aangevraagd.

Transformatie
Het pand heeft een ongekende transformatie ondergaan. De oude stoffige werkplaats is omgetoverd tot chique danszaal met ruime sfeervolle zitnissen. Voor bezoekers van de dansschool vormt het nieuwe onderkomen zowel hun doordeweekse trainingsfaciliteit als de locatie voor vrije dansavonden en thema-dansavonden. In het interieur zijn authentieke bestaande elementen  ingezet om het industriële karakter van het gebouw te behouden en te benadrukken. Contrasterende nieuwe elementen zoals vloer- en wandafwerkingen in combinatie met passende meubels zorgen voor een industrieel chique sfeer. In de zaal ligt de nadruk op de dansvloer onder het getoogde betongewelf. Subtiel kleur- en materiaalgebruik zorgt voor ruimten waar in een prettige sfeer gepauzeerd en naar dans gekeken kan worden.

Lees op de projectpagina meer over de transformatie van het pand van werkplaats naar danspaleis of bekijk onze portfolio voor meer voorbeelden van gebouwtransformaties

foto: Fas Keuzenkamp
2022-09-02T16:40:02+00:00 3 augustus 2017|